Sync jouw Office 365 kalender met Odoo

Onestein ontwikkelt Odoo gebruiksgemak
24 mei 2019

Dennis Sluijk

Odoo ERP-software is voortdurend in ontwikkeling om het gebruiksgemak te vergroten. Onze klanten maakten duidelijk dat zij de behoefte hebben om hun Office 365 Calender met Odoo te kunnen synchroniseren. Dennis (een van onze ontwikkelaars) heeft deze ontbrekende functionaliteit ontwikkeld.


Gebruiken van het Odoo open source ERP en closed source software staan elkaar niet in de weg. Dagelijks verbeteren ontwikkelaars de synchronisatie van toepassingen. Microsoft Office 365 is en blijft een zeer populair pakket om zakelijk en privé te kunnen werken. De meeste mensen en bedrijven zijn ermee opgegroeid. Office Calender maakt onderdeel uit van dit pakket. Tot voor kort was het niet mogelijk om Office Calender met Odoo te synchroniseren. Onze developer heeft daar verandering in gebracht. Het gebruiksgemak voor onze klanten staat voorop.


De app

Met de ‘Office 365 Connector’ stellen wij Odoo gebruikers in staat om hun office kalender met Odoo te synchroniseren. De app kun je eenvoudig installeren, maar je moet eerst wel een aantal acties (laten) uitvoeren in de terminal.  Run: sudo pip3 install requests-oauthlib.

Downloaden
De app is beschikbaar via de officiële Odoo website. Ga naar https://www.odoo.com/apps/modules/12.0/connector_office_365/ en vind verdere instructies voor de installatie.

Odoo tekst en afbeelding blok

Agenda synchroniseren

Na de installatie is de Office 365 Connector eenvoudig te gebruiken:

  1. Ga naar jouw Odoo kalender;

  2. Klik op ‘Sync with Office 365’ (zie afbeelding);

  3. Je wordt automatisch doorgeleid naar de Office 365 inlogpagina;

  4. Log in op je account;

  5. Na voltooiing wordt je weer automatisch teruggeleid naar Odoo.

Een voorbeeld van dagelijkse Odoo doorontwikkeling

Talloze bijdrages van Odoo partners en andere leden van de community dragen er aan bij dat Odoo dagelijks doorontwikkeld wordt ten behoeve van de gebruiksvriendelijkheid. Dit was en is doorslaggevend voor onze keuze voor Odoo. Een van de belangrijkste kenmerken van open source is dat ontwikkelaars wereldwijd via samenwerking kunnen voortborduren op technologische ontwikkelingen. In dit geval heeft Dennis deze bijdrage geleverd. Om verdere ontwikkeling mogelijk te maken heeft Onestein de volledige code kosteloos beschikbaar gemaakt onder een open source licentie.

Specificaties

Auteur: Onestein
Versie: 1
Licentie: AGPL-3
Repository: Onestein GitHub

Maak je al gebruik van onze dienstverlening?

Indien je gebruik wil maken van deze synchronisatie-optie verzoeken we je om contact  op te nemen met ons support team.